Székesfehérváron születem 1968-ban. 10 éves koromban irattak be a szüleim a helyi zeneiskolába,- klasszikus gitár-szakra,- amiből engem a klasszikus és a gitár közül inkább az utóbbi vonzott….. Pillár Miklós volt a gitártanárom,- akit viszont nagyon kedveltem,- nem úgy, mint a kötelező szolfézs-órákat,- olyannyira nem, hogy ugyan még a negyedik évben is lelkesen jártam a gitár-órákra, viszont ekkora már a szolfézs-órákra be sem tettem a lábam. Mivel nem véletlenül volt a szolfézs KÖTELEZŐ,- nem sikerült egyeztetni a zeneiskola és az én elképzeléseimet,- így a klasszikus-gitár tanulást kénytelen voltam abbahagyni…..
Közben a helyi Teleki Blanka gimnáziumba kerültem. A gitározást ebben az időben magamtól próbáltam fejlesztgetni, órákat gitározgattam ,,csak úgy”, de akkoriban indult be Székesfehérváron a könnyűzenei képzés is,- ahol első évben először Tóth Gyulától, majd második évtől hosszú évekig (még a katonaság ideje alatt is,- ha kiengedtek….) Mohai Tamásnál tanultam,- mint megannyi fehérvári gitáros-palánta annak idején. Közben már természetesen túljutottam a kezdeti szárny-próbálgatásokon is,- ami a közös és közönség előtti zenélést jelenti. Ha akadt alkalom, a gimnáziumban zenés paródiákat írtam, a már említett jazz-pop-rock tanfolyam keretén belül is voltak alkalmi zenekarok, majd gimi vége felé összehoztam az első saját zenekaromat Real Naive-néven,- amivel az akkori Fehérvár áruház (Skála) által szervezett fesztiválon részt vettünk 1986 nyarán. Katonaság után egy laza Ki Mit Tud-os kiesés után (ilyen is kell!..) megalapítottam a Passz-együttest,- ami meglehetősen kacskaringós úton, de néhány év alatt az lett,- amit szerettem volna.

 


Ezek mellett egészen 25 éves koromig folyamatosan jártam gitártanárokhoz, először a Postás Zeneiskolába Horányi Sándorhoz, majd még jópár évig Folk Ivánhoz,- aki nagyon a ,,kedvem szerint” tanított. Jellemzően mindig is a Passz volt a fő zenekarom, de nagyon szerettem és szeretek részt venni egyéb zenei tevékenységekben is: játszottam a székesfehérvári Dob Show-ban, a Sárga Taxi együttesben gitároztam, éveken át kísértük Komár Lászlót, az Rh+ zenekarban gitároztam két évig, vendéglátóztam a Wurlitzer zenekarban, basszusgitároztam a Boka és a Klikk-nevű zenekarban, jelenleg is játszom a Passz együttesen kívűl még az Rh+ Emlékzenekarban, van egy duó (Nyolcpluszhat),- ahol egy mandolinos hölgy (Klein Katalin) a zenésztársam. Ehhez képest még se szeri,- se száma az alkalmi ,,csoportosulásoknak”,- amiket már végképp nincs mód felsorolni,-bár természetesen nagyon örülök ezeknek is.
És ehhez képest van új a Nap alatt,- hiszen itt van a ,,Még egy kört!” Ez a történet viszont még csak most kezdődik…

Riport a Székesfehérvári Vörösmarty Rádió gondozásába 2019 nyarán